دستور العمل هاى اخلاقى از حضرت آيت الله علامه طباطبايى (قدس سره)3
اذن استاد در ذكر
مرحوم علامه طهرانى (قدس سره ) از علامه طباطبايى (قدس سره ) نقل مى فرمودند: ذكر و ورد عبارت است از اذكار و اوراد لسانيه و كيفيت و كميت آن منوط به نظر استاد است چه حكم دوائى را ماند كه بعضى را نافع و بعضى ديگر را مضر است و گاه اتفاق مى افتد كه سالك به دو ذكر مشغول مى شود كه يكى او را به كثرت توجه مى دهد و ديگرى به وحدت و در صورت اجتماع نتيجه هر دو خنثى مى گردد و نتيجه اى عائد نمى شود. البته اذن استاد، شرط در اورادى است كه اذن عام در آن داده نشده است اما آنچه اذن عام داده شده اشتغال به آن مانعى ندارد
حضور قلب در نماز
در لحظات آخر عمر شريف علامه طباطبايى (قدس سره ) يكى از شاگردان خصوصى علامه مى گويد از ايشان پرسيدم چه كنم در نماز به ياد خدا باشم و حضور قلب داشته باشم ؟براى شنيدن بيانات استاد، گوشم را نزديك دهانش بردم ، چند بار فرمود:توجه ، مراقبه ، توجه ، مراقبه به ياد خدا باش و خدا را فراموش نكن
آخرين سفارش علامه طباطبايى (ره)
علامه طباطبايى اهل مراقبه بود، يك وقت خدمت آن بزرگوار رسيديم كه دستور العملى به ما بدهد فرمود: مراقبه و محاسبه اين حالت را، شخص سالك بايد از ابتداى سير و سلوك تا انتهاء ملتزم باشد.فرمود آخر شب ، قبل از خواب اعمالى را كه در روز انجام داده ايد بررسى كنيد.هر يك از اعمالتان كه خوب بود خدا را براى آن حمد و سپاس گوييد و توفيق انجام بهتر آن را در روز بعد از خداوند مسالت كنيد.اگر خداى ناكرده تقصير و يا خطايى مرتكب شده بوديد، فورا توبه كنيد و تصميم بگيريد كه ديگر آن را انجام ندهيد. اگر ديديد خلاف هاى شما متعدد است تصميم بگيريد فردا آن را كم كنيد. خلاصه فرمود: مراقبه و محاسبه بايد هميشه باشد.حتى در اين اواخر كه نمى توانست درست حرف بزند يكى از رفقاء از ايشان خواسته بود توصيه هايى بفرماييد باز فرمود: مراقبه ، محاسبه
دين دارى بالاترين رياضت
حضرت استاد حسن زاده آملى مى فرمودند كه : مرحوم علامه طباطبايى (قدس سره ) مى فرمودند: (( بزرگترين رياضت دين دارى است )) .
صفاى باطن و روياى صالحه
شبى در قم در معيت حضرت استاد علامه آقا سيد محمد حسين طباطبايى روحى فداه ، به سوى منزل آن جناب كه بيت المعمور اين كمترين بوده است مى رفتيم ، در اثناى راه به من فرمود: قبل از آن كه به توجه بنشينى ، سوره متبركه (( و الضحى و الم نشرح )) را بخوان كه براى انتقال ، و صفاى باطن ، و روياى صالحه در حال توجه بسيار مفيد است
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
اقدام عجیب دانشگاه آزاد در تایید فرقه ضاله بهاییت!!!
درحالی که حمایت و تایید فرقه ضاله بهاییت یکی از اصلیترین موضوعاتی است که جریانات ضدانقلاب و اپوزیسیون به آن میپردازند، اخیرا دانشگاه آزاد در اقدامی تامل برانگیز و عجیب، دست به اقدامی برای تایید این مکتب انحرافی زده است.
اما نکته اصلی اینجاست که برخی واحدهای دانشگاه آزاد در کنار ادیانی مانند اسلام، یهودی، کلیمی، زرتشتی و مسیحی، نام فرقه ضاله و انحرافی بهائیت را نیز درج کرده و به نوعی آن را جزء ادیان به شمار آورده است.
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
حضرت زهرا(سلام الله علیها ) از زبان اهل سنت5
خداوند بزرگ و سبحان در قرآن مجید ، اهل بیت پیامبر(ص ) را مطهر خوانده است :
انما یریدالله لیذهب عنك الرجس اهل البیت و یطهركم تطهیرا(1 )
« خداوند می خواهد كه پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور كند و كاملا شما را پاك سازد. »
مراد از اهل بیت كه در این آیه ذكر شده است چه كسانی هستند
پاسخ این پرسش را در روایات اهل سنت می جوییم .
واقدی در كتاب اسباب التزیل می نویسد كه آیه تطهیر درباره پنج نفر نازل شد. این پنج نفر عبارتند از : پیامبراسلام (ص ) ،علی (ع ) ،فاطمه (س ) حسن (ع ) وحسین (ع )(2 )
ابن حجر در كتاب الاصابه فی تمییزالصحابه می نویسد :
ام سلمه گفت : آیه تطهیر در خانه من نازل شد. رسول خدا(ص ) فاطمه ،علی ،حسن وحسین (علیهم السلام ) در این خانه بودند. پیامبر(ص ) فرمود : هولاء اهل بیتی ،این عده اهل بیت من هستند.
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
ادامه مطلب...
یا صاحب الزمان آجرک الله فی مصیبة
جدتک الزهراء(سلام الله علیها)
ای آخرین توسل سبز دعای ما
آیا نمیرسد به حضورت دعای ما؟
شنبه،دوباره شنبه، دوباره سه نقطه چین…
بی تو چه زود میگذرد هفته های ما
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
هجرت امام خمينى از عراق به پاريس ۳
در ديدار وزراى خارجه ايران و عراق در نـيـويـورك تصـمـيـم به اخراج امام خمينـى از عراق گرفته شـد. روز دوم مـهـر 1357 مـنزل امـام در نجف بـوسيله قـواى بعثـى محاصره گرديـدانعكاس ايـن خبـر با خشـم گستـرده مسلمانان در ايران, عراق و ديگـر كشـورها مـواجه شـد .
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
ادامه مطلب...
دستور العمل هاى اخلاقى از عارف فرزانه علامه ميرزا على قاضى تبريزى (ره)
نماز اول وقت
آيت الله مصباح يزدى فرمودند: (( مرحوم علامه طباطبايى (ره ) و آقاى بهجت از مرحوم قاضى (ره ) نقل مى كردند كه ايشان فرمودند: اگر كسى نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقام عاليه نرسد، مرا لعن كند!! و يا فرمودند: به صورت من تف بياندازد!! )) اول وقت ، سِر عظيمى است (( حافظوا على الصلوات )) خود يك نكته اى است غير از (( اقيموا الصلوه )) ! اينكه انسان اهتمام داشته باشد و مقيد باشد كه نماز را اول وقت بخواند. فى حد نفسه آثار زيادى دارد ولو حضور قلب هم نباشد.
دنيا مى خواهى نماز شب بخوان
علامه طباطبايى مى گويد:چون به نجف اشرف براى تحصيل مشرف شدم از نقطه نظر قرابت و خويشاوندى و رحميت گاه گاهى به محضر مرحوم قاضى شرفياب مى شدم : تا يك روز در مدرسه ايستاده بودم ، مرحوم قاضى از آنجا عبور مى كردند، چون به من رسيدند دست خود را روى شانه من گذاردند و فرمودند: اى فرزند! دنيا مى خواهى نماز شب بخوان ، آخرت مى خواهى نماز شب بخوان .اين سخن آنقدر در من اثر كرد كه از آن روز به بعد تا زمانى كه به ايران مراجعت كردم ، پنج سال تمام در محضر قاضى روز و شب به سر بردم و آنى از ادراك فيض ايشان دريغ نمى كردم
روايت عنوان بصرى و اهميت آن از ديدگاه علامه قاضى (ره)
امام صادق (عليه السلام ): عنوان تو را به نه چيز سفارش و وصيت مى كنم :سه تا از آن نه امر درباره تربيت و تاديب نفس است . سه تا از آنها درباره حلم و بردبارى است و سه تا از آنها درباره علم و دانش است . پس اى عنوان آنها را به خاطر بسپار، و مبادا در عمل به آنها سستى و تكاهل كنى .پس حضرت فرمود: اما آن چيزهايى كه راجع به تاديب نفس است آنكه :مبادا چيزى را بخورى كه بدان اشتها ندارى .چرا كه در انسان ايجاد حماقت و نادانى مى كند، و چيزى را مخور مگر آنگاه كه گرسنه باشى و چون خواستى بخورى از حلال بخور و نام خدا را ببر و به خاطر آور حديث رسول اكرم (ص ) را كه فرمود: هيچ وقت آدمى ظرفى را بدتر از شكمش پر نكرده است . بناء على هذا اگر به قدرى گرسنه شد كه ناچار از تناول غذا گردد. پس به مقدار ثلث شكم خود را براى طعامش بگذارد، و ثلث آن را براى آبش و ثلث آن را براى نفسش . (15) و اما سه چيز كه راجع به بردبارى و صبر است . پس كسى كه به تو بگويد:اگر يك كلمه بگويى ده تا مى شنوى به او بگو: اگر ده كلمه بگويى يكى هم نمى شنوى !و كسى كه ترا شتم و سب كند و ناسزا گويد، به وى بگو، اگر در آنچه مى گويى راست مى گويى من از خدا مى خواهم تا از من در گذرد و اگر در آنچه مى گويى دروغ مى گويى پس من از خدا مى خواهم تا از تو در گذرد، و اگر كسى تو را بيم دهد كه به تو فحش خواهم داد و ناسزا خواهم گفت ، تو او را مژده بده كه من درباره تو خير خواه مى باشم و مراعات تو مى نمايم .و اما آن سه چيزى كه راجع به علم است . پس از علماء بپرس آنچه را كه نمى دانى و مبادا چيزى را بپرسى تا ايشان را به لغزش افكنى و براى آزمايش و امتحان بپرسى و مبادا از روى راى خودت به كارى دست زنى ، و در جميع امورى كه راهى به احتياط و محافظت از وقوع در خلاف امر دارى احتياط را پيشه خود ساز.و از فتوى دادن بپرهيز، همانطور كه از شير درنده فرار مى كنى ، و گردن خود را جسر و پل عبور براى ديگران (مردم ) قرار نده
اهميت روايت عنوان بصرى از ديدگاه علامه على قاضى (ره )
عارف فرزانه علامه على قاضى روايت عنوان بصرى را دستور مى دادند به شاگردان تلاميذ و مريدان سير و سلوك الى الله تا آن را بنويسند و بدان عمل كنند و علاوه بر اين مى فرمودند بايد آن را در جيب خود داشته باشند و هفته اى يكى دوبار آن را مطالعه نمايند.نقل از علامه سيد محمد حسين طهرانى از كتاب گنجينه عرفان عنوان
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
جهان در انتظار عدالت و
عدالت در انتظار مهدی
برای پیروزی اسلام بر کفر صلوات
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
سالگرد شهادت امیر سپهبد علی صیاد شیرازی گرامی باد.
سينه ستبر تاريخ مالامال از خاطرات حيات و ممات مردان مردي است كه روحشان فراتر از زمان و عرصه فراخ زمين تنگتر از قلب سرشار از عشقشان بوده است. عشق به يگانه هستيبخش كه اشتياق لقائش آرام از جسم و جان آنها گرفته و سر سوداييشان را همواره بر آستان داشته است.
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
ادامه مطلب...
یاد و خاطره دلاور مردیهای رزمندگان اسلام در
عملیات والفجر ۱ را گرامی می داریم.
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This
ادامه مطلب...
حضرت زهرا (سلام الله علیها از زبان اهل سنت 4
سوال؟
آیا حضرت فاطمه مرگش به مرگ جاهلیت بوده است؟ زیرا در صحیح مسلم حدیثی از پیامبر نقل شده که:
مَنْ خَلَعَ یَداً مِنّ طاعَةٍ لَقِیَ الله یَوْمَ الْقِیامَةِ لا حُجَّةَ لَهُ وَ مَنْ ماتَ وَ لَیْسَ فِی عُنُقهٍ بَیْعَةٌ ماتَ مِیْتَةٌ جاهِلَّیِةً.
صحیح مسلم- کتاب الاماره – باب وجوب ملازمه جماعه المسلمین عند ظهور الفتن و فی کل حال.... حدیث 1851
مضمون این روایت که از پیامبر (ص) وارد شده است این است که: هر کس بمیرد و در گردنش بیعت پیشوایی نباشد مرگش به مرگ جاهلیت است.
پس اگر این حدیث را که در صحیح مسلم آمده را بپذیریم و چگونگی روش و رفتار فاطمه را با توجه به آن دو حدیث قبلی در نظر بگیریم چه نتیجه ایی می توان گرفت جز اینکه یگانه دختر رسول خدا(ص) با آن همه مقامات و فضائل به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است!! زیرا حضرت فاطمه با پیشوا و امام و جانشین پدرش بیعت نکرد، قهر کرد و حرف نزد و روی برگردانید و خشم گرفت و نسبت به ابابکر غضبناک بود تا لحظه وفاتش.
2- آیا شرعاً و عقلاً جایز است دوست داشتن
و پیروی از کسی که خدا و رسولش از او
غضبناک هستند؟
(چون غضب فاطمه غضب پیامبر و خداست).
3- دفن شبانه حضرت فاطمه و پنهان بودن
قبر آن بانوی مکرم چه پیامی برای
حق طلبان و آزاداندیشان در طول تاریخ دارد؟
منبع: / سایت / باشگاه اندیشه
Image by Cool Text: Free Logos and Buttons - Create An Image Just Like This